spygli mltai, pašarų priedas, gaminamas iš šviežių, ne storesnių kaip 1 cm išdžiovintų ir susmulkintų pušų ar eglių šakelių su spygliais. 1 kg spyglių miltai turi 4,5–5,8 MJ apykaitos energijos, 40–80 mg karoteno, vitaminų B, B2, B5, C, K, mikroelementų (kobalto, geležies), celiuliozės (iki 28 %). Spyglių miltai turi daug dervų, taninų, glikozidų, kurių didesnis kiekis gyvuliams kartais sukelia virškinamojo trakto gleivinės, šlapimtakių uždegimą. Ekologiniuose ūkiuose karvėms, kiaulėms, penimiems galvijams per parą 1 kg kūno masės spyglių miltų duodama iki 2 g, vyresniems veršeliams, ėriukams, paršeliams – 0,5–1 g. Spyglių miltai maišomi su koncentruotaisiais pašarais (dedama apie 3 % vietoj žolės miltų).

2499

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką