triušena, triušio mėsa. Visos skerdenos dalys, tinkamos maistui, būna šviesiai rausvos arba baltos. Triušiena skirstoma į 2 kategorijas: pirmą ir antrą. Pirmos kategorijos triušienos raumenys labai gerai arba gerai išsivystę, šlaunys apvalios, išgaubtos, nugara plati, storas raumenų sluoksnis, nugaros slankstelių keterinės ataugos nepastebimos, neišsikišusios. Ant keteros, pilvo ir paslėpsnio riebalai būna sustorėjusios juostelės pavidalo. Inkstai vientisu sluoksniu arba iš dalies padengti riebalais. Antros kategorijos triušienos raumenys vidutiniškai išsivystę, šlaunys plokščios, nugaros slankstelių keterinės ataugos šiek tiek išsikišusios. Ant keteros, pilvo ir paslėpsnio riebalų būna nedaug arba tik jų pėdsakai; būna ir be riebalų. Inkstai riebalais nepadengti. Triušiena perdirbama, jeigu skerdena deformuota, kaulai lūžę, matoma sumušimų žymės arba krešuliai, nugaroje riebalų išplėšos didesnės kaip 1/3 jų ilgio, pakeitusios spalvą (patamsėjusios).

2561

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką