úogų lakymas. Nešaldomoje patalpoje uogas galima išlaikyti 1–2 paras. Šaldytuve (temperatūra 0 °C, santykinis oro drėgnis 85–90 %) avietės ir braškės laikosi iki 5 parų, juodieji serbentai iki 14–15, agrastai iki 20, baltieji ir raudonieji serbentai iki 40–45 parų. Juodieji serbentai, supakuoti po 1 kg, polietileniniuose maišeliuose išsilaiko apie 2 mėnesį. Iš uogų geriausiai laikosi bruknės, spanguolės. Bruknes šaldytuve (temperatūra 1–0 °C, santykinis oro drėgnis 85–90 %) galima išlaikyti 1–3 mėnesius. Spanguolės 2–4,5 °C temperatūroje, jei oro drėgnis 90 %, laikosi iki 3 mėn., nes jose yra benzenkarboksirūgšties. Buteliuose užpiltas virintu šaltu vandeniu jas galima išlaikyti 6 mėnesius. Užšaldytos nuo –25 °C iki –35 °C temperatūroje ir laikomos –18 °C temperatūroje uogos išsilaiko 10–12 mėnesių. Užšaldytų nuo –40 ° iki –60 °C temperatūroje uogų kokybė geresnė, išsilaikymo trukmė ilgesnė.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką