siauražnyplis vėžys

ùpiniai vėžia (Astacidae), dešimtkojų vėžių (Decapoda) būrio vėžiagyvių šeima. 3 gentys, 11 rūšių. Paplitę Šiaurės pusrutulio upėse, ežeruose, rečiau apysūriuose vandenyse. Aktyvūs daugiausia naktį, dieną slepiasi urvuose. Minta vandens augalais, moliuskais, varlėmis. Verslo objektas. Daugiausia paplitęs (ir Lietuvoje) siauražnyplis vėžys (Astacus leptodactylus) ir plačiažnyplis vėžys (Astacus astacus). 1972 iš Amerikos atvežtas žymėtasis vėžys (Pacifastacus leniusculus).

-vėžiai; -vėžys

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką