vakariẽnė, valgymas vakare. Nuo seno Lietuvoje vakarienei buvo ruošiami lengvesni valgiai. Žemaitijoje dažniausiai buvo valgoma rūgšti pieniška miltų arba kukulaičių sriuba, kruopienė, kartais per pasninkus – kastinys su karštomis bulvėmis. Suvalkiečiai vakarienei valgydavo baltintą kukulaičių sriubą, bulves su rūgusiu pienu, dzūkai – dažniausiai pienišką bulvienę, virtas bulves su rūgusiu, rečiau – saldžiu pienu. Rytų ir Vidurio Aukštaitijoje vakarienei buvo verdama kruopų arba kitokia pieniška sriuba, Vakarų Aukštaitijos šiaurinėje dalyje – pieniška kukulaičių sriuba arba bulvienė, miltų košė su pienu.

2271

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką