žemės ūkio produktai

žẽmės kio prodùktai, augalininkystės, gyvulininkystės, paukštininkystės, žvėrininkystės, bitininkystės, žuvininkystės produktai bei miško uogos, vaistažolės, grybai ir iš jų gauti pirminio perdirbimo produktai, skirti vartoti tiesiogiai arba tolesnei maisto produktų arba ne maisto produktų gamybai. Žemės ūkio produktai yra gamtinės kilmės. Informacija apie žemės ūkio produktus naudojama analizuojant jų rinkas, vertinant kainų pokyčius, o duomenys apie žemės ūkio produktų gamybą ir vartojimą, tenkantį vidutiniškai vienam gyventojui, būtini atliekant tarpvalstybinius palyginamuosius vertinimus. Neperdirbti žemės ūkio produktai, vartojami maistui, vadinami žaliaviniais žemės ūkio produktais, masiškai gaminami, atitinkantys nustatytus standartus – homogeniškais. Didėjanti vartotojų paklausa skatina ūkius gaminti ne tik homogeniškuosius, bet ir didesnės pridėtinės vertės diferencijuotuosius produktus, gaminamus iš įprastų žemės ūkio produktų pakeitus gamybos technologinius procesus ir jiems suteikiant išskirtines savybes, kurios patrauklios vartotojui ir didina produkto vertę. Diferencijuotiesiems produktams priskiriami ekologiniai produktai ir produktai su pakeistomis savybėmis.

2165

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką