žemės ūkio produktų sertifikavimas

žẽmės kio prodùktų sertifikãvimas, žemės ūkio ir maisto produktų kilmės, kokybės, jų gamybos savybių arba skiriamųjų bruožų nustatymas. Žemės ūkio produktų sertifikavimas taikomas įvairiuose maisto tiekimo grandinės etapuose (prieš produktą išgabenant iš ūkio, po išgabenimo, visai maisto tiekimo grandinei arba tik jos daliai). Sertifikuojant kartais naudojami logotipai. Maistas ženklinamas, reklamuojamas arba pateikiamas taip, kad vartotojas nebūtų klaidinamas informuojant apie jo savybes, pobūdį, tapatumą, sudėtį, kiekį, patvarumą, kilmę ar atsiradimo vietą, gamybos būdą, t. p. priskiriant maisto produktui poveikį ar savybes, kurių jis neturi – teigiant, kad maisto produktas turi ypatingų savybių, kai iš tikrųjų šių savybių turi visi panašūs maisto produktai. Lietuviška produkcija ženklinama kaip ekologiškas, išskirtinės kokybės žemės ūkio ir maisto produktas, garantuotas tradicinis gaminys, saugoma geografinės ar kilmės vietos nuoroda.

1154

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką