Autorius (-ė) Aloyzas Gudonis

pieno
milteliai
pieno konservai, turintys daug sausųjų medžiagų ir mažai drėgmės. Daugiau
pieno
riebalai
vandenyje netirpstantys pieno organiniai junginiai. Daugiau
raugintas
pienas
rūgštus pieno produktas, gautas suraugus pieną grynų pieno rūgšties bakterijų kultūrų raugu. Daugiau
sūrelis
maisto produktas iš šviežios varškės. Daugiau
sūrininkystė
pieno pramonės šaka, apimanti įvairių rūšių sūrių gamybą ir mokslinius tyrimus naujoms sūrių rūšims, naujiems procesams ir priemonėms kurti, sūrių kokybei gerinti. Pramoniniu būdu sūriai pradėti gaminti 19 a. antroje pusėje. Daugiau
sūris
maisto produktas iš sutraukinto pieno. Daugiau
sviestas
maisto produktas iš koncentruotų pieno riebalų. Daugiau
varškė
rūgštus pieno produktas. Daugiau
žuvų
konservai
produktai, paruošti konservuojant bet kurios šeimos žuvų tinkamos maistui žuvienos. Daugiau
žuvų
produktai
produktai, gaminami iš žuvų. Daugiau