Autorius (-ė) Jonas Vitkus

bekonas
specialiu būdu sūdytas kiaulienos produktas. Daugiau
dirbtiniai maisto
produktai
iš natūralių maisto medžiagų pagaminti maisto produktai, kurių sudėtis, struktūra, išvaizda, skonis sukurti dirbtiniu būdu. Daugiau
gira
gaivusis nealkoholinis gėrimas. Daugiau
maisto
priedai
medžiagos, dedamos į maisto produktus technologiniais tikslais, suteikiančios jiems norimų savybių, saugančios nuo gedimo. Daugiau
konservantai
cheminės medžiagos ir mikroorganizmai, stabdantys rūgimo, puvimo, pelėsių, sviesto rūgšties bakterijų dauginimąsi maisto produktuose ir pašaruose. Daugiau
džiovykla
įrenginys drėgmei iš drėgnų medžiagų garinti dirbtiniu būdu. Daugiau
džiovinimas
drėgmės šalinimas iš kietų medžiagų, pastų, suspensijų, tirpalų. Daugiau
benediktinas
vienas seniausių stipriųjų likerių. Daugiau
blanširavimas
kai kurių maisto produktų plikymas karštu vandeniu arba garu. Daugiau
balzamas
stiprus alkoholinis gėrimas, turintis gamtinių balzamų. Daugiau