Rodyklė
rūgimas gliukozės, fruktozės, sacharozės anaerobinis skaidymas susidarant pieno rūgščiai ir išsiskiriant energijai. Daugiau
ūmėdinių šeimos grybų gentis. Aitriakvapis piengrybis, juodasis piengrybis, kislusis piengrybis ir gelsvasis piengrybis yra reti, įrašyti į Lietuvos raudonąją knygą (2021). Daugiau
gyvulininkystės šaka – pieno gavimo, pirminio apdorojimo ir perdirbimo į pieno produktus organizavimas. Daugiau
Lietuvos maisto instituto ir Kauno politechnikos instituto tęstinis mokslo darbų leidinys, ėjęs 1988–1992. Daugiau
mokslas, tiriantis pieno sudėtį ir savybes, geros kokybės pieno gavybos, laikymo ir pervežimo sąlygas, pieno produktų gamybą, pieno ir pieno produktų kokybės ir saugos užtikrinimo tyrimo ir vertinimo metodus. Daugiau