Mokslas

2
A
Ą
B
C
Č
D
Đ
E
É
F
G
H
I
Į
Y
J
K
L
Ł
M
N
O
Ø
P
Q
R
S
Ś
Š
T
Ū
U
Ü
V
W
X
Z
Ž
pienarūgštis
rūgimas
gliukozės, fruktozės, sacharozės anaerobinis skaidymas susidarant pieno rūgščiai ir išsiskiriant energijai. Daugiau
pieninė
branda
grūdų dalinio subrendimo tarpsnis. Daugiau
pieningumas
patelės gebėjimas duoti pieno per tam tikrą laiką. Daugiau
„Pienininkystė“
Lietuvos maisto instituto ir Kauno politechnikos instituto tęstinis mokslo darbų leidinys, ėjęs 1988–1992. Daugiau
pienininkystė
mokslas, tiriantis pieno sudėtį ir savybes, geros kokybės pieno gavybos, laikymo ir pervežimo sąlygas, pieno produktų gamybą, pieno ir pieno produktų kokybės ir saugos užtikrinimo tyrimo ir vertinimo metodus. Daugiau
„Pienininkystė“
dvimėnesinis žurnalas, ėjęs 1990–2001 Vilniuje. Daugiau
Pienininkų ir
kontrolasistentų draugija
Lietuvos pienininkų ir kontrolasistentų draugija, 1927–36 Lietuvos pienininkų ir kontrolasistentų sąjunga, profesinė organizacija, veikusi 1927–40. Daugiau
pieno
baltymai
stambiamolekuliai organiniai junginiai. Daugiau